Πολεμική κατά του All Inclusive προς την επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πολεμική κατά του All Inclusive προς την επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κριτική κατά της πρακτικής ALL INCLUSIVE στην τουριστική αγορά, η οποία ενδεχομένως να δημιουργεί και στρεβλώσεις στη λειτουργία της Εσωτερικής Αγοράς και μεγάλες ζημιές σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, άσκησε, κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Ζήτησε μάλιστα τη συνεργασία των Ελλήνων Ευρωβουλευτών με την αρμοδία Επιτροπή έτσι ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Απαντώντας ονομαστικά στον βουλευτή, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Παραγωγής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου κ.Μalcolm Harbour τόνισε υπάρχει σε συζήτηση μια μεγάλη μεταρρύθμιση της οδηγίας για τα τουριστικά πακέτα και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, που θα έχει την Προεδρία, το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε συνεργασία με τους έλληνες βουλευτές, μπορούν να κάνουν τις δέουσες παρεμβάσεις στο πρόβλημα.

Συνέχεια στο θέμα θα δώσει ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης μετά την ανωτέρω απάντηση του Πρόεδρου της Επιτροπής.

Close