Εισήγηση στο νομοσχέδιο για το Trafficking

Εισήγηση στο νομοσχέδιο για το Trafficking

Εισήγηση στο νομοσχέδιο για το Trafficking

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η συζήτηση σε πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό μας δίκαιο της οδηγίας 2011/36 της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την εμπορία του ανθρώπου και προστασία των θυμάτων αυτής.

Εισηγητής του νομοσχεδίου ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Α. Υψηλάντης, ο οποίος χθες εμπεριστατωμένα ανέλυσε και τεκμηρίωσε και σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και αναλυτικά κατά άρθρο τη σπουδαιότητα ενσωμάτωσης της Οδηγίας αυτής στο Δίκαιο της χώρας μας. Η εμπορία ανθρώπων είναι μια σύγχρονη μορφή δουλείας, θεωρείται παγκοσμίως ένα από πλέον σοβαρά εγκλήματα και καταλαμβάνει την τρίτη στη σειρά οργανωμένη μορφή εγκλήματος, μετά την εμπορία των όπλων και των ναρκωτικών. Η μεγαλύτερη ομάδα θυμάτων είναι οι γυναίκες αντιπροσωπεύοντας το 68%, οι άνδρες το 17%, τα κορίτσια το 12% και τα αγόρια 3% σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντης είχε επαφές με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, κυβερνητικών και μη οργανώσεων για τη πραγματοποίηση και υλοποίηση δράσεων στα Δωδεκάνησα πάνω στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα.

Close