Παρέμβαση Βασίλη για ΝΑΙ

Παρέμβαση Βασίλη για ΝΑΙ

Παρέμβαση Βασίλη για ΝΑΙ

Ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου, προχώρησε σήμερα σε δημόσια παρέμβαση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης είναι το ακόλουθο:

«Είναι τραγικό οι κόποι μιας χώρας να εξανεμίζονται σ' ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, σε λίγες μέρες και ώρες.

Δεν θέλω να σχολιάσω σε προσωπικό επίπεδο, τους σημερινούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, παρά τη θλίψη που προκαλούν, αυτές τις δραματικές ώρες, στις δημόσιες εμφανίσεις τους. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής τους.

Εκμεταλλεύτηκαν τις θυσίες που κατέβαλε, πέντε ολόκληρα χρόνια, ο λαός μας για να μπορέσει η χώρα να μπει στην κανονικότητα.

Και αντί της σοβαρής διαπραγμάτευσης για να περάσουμε, από την εποχή των μνημονίων στην εποχή της προσαρμογής και της οριστικής εξόδου μας από το τέλμα, επέλεξαν την κοροϊδία και τη δημιουργική ασάφεια.

Διεύρυναν τις υποχρεώσεις μας από το 1 περίπου δις, των απαιτούμενων δημοσιονομικών μέτρων στα τέλη  του 2014, στα 8,5 δις. Εκχωρώντας έτσι, αφού ποτέ δεν πρότειναν έγκαιρα άλλα ισοδύναμα, ακόμα και τους συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά και στον τουρισμό, το φορολογικό καθεστώς στη ναυτιλία και τέλος τη μείωση   των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις.

Γιατί ούτε διαπραγματεύθηκαν, όταν έπρεπε σωστά,  ούτε βέβαια ήταν δυνατόν μονομερώς να επιβάλουν τη θέση τους, όπως ήλπιζαν, από τότε  που έλεγαν ότι με ένα νόμο θα διαγράψουν τα μνημόνια. Και βέβαια  δεν μπορούσαν πλέον ν' αλλάξουν κάτι από αυτά, με τις επιστολές αιτήματα του Πρωθυπουργού, όταν και ο χρόνος και η παράσταση του προγράμματος αλλά κυρίως της διαπραγμάτευσης έχει λήξει.

Ασυνεπείς στις διεθνές μας υποχρεώσεις αφήνουν πλήρως ακάλυπτη τη χώρα. Η διεθνής απομόνωσή μας,  διογκώνει τα ήδη υφιστάμενα εθνικά μας προβλήματα. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει, με ψευτοπαλλικαρισμούς τους, ότι έχουν βάλει απέναντί μας 27 κράτη και λαούς και αφήνουν την Ελλάδα στην απομόνωση.

Και σήμερα βέβαια, πέντε μόλις μήνες από την εκλογή τους, δεν μιλάμε απλά για εκχωρήσεις ζωτικών για τη  χώρα και τους πολίτες καταστάσεων,  αλλά για φαλιμέντο του κράτους.

Οι τράπεζες κλειστές με την πραγματική οικονομία να καταρρέει. Οι συναλλαγές με το εξωτερικό περιορίζονται και τα αγαθά πρώτης ανάγκης να λιγοστεύουν. Οι συνταξιούχοι να μην μπορούν εισπράξουν στο σύνολο τις συντάξεις τους και οι μισθωτοί τους μισθούς τους και η επαπειλή του κουρέματος των καταθέσεων, ακόμα και για τους μικροκαταθέτες, να είναι ολοένα και πιο πιθανή.

Η απώλεια διασφαλισμένων για τη χώρα κονδυλίων,είναι γεγονός, ενώ η  έξοδος από το ευρώ και στο τέλος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα πιο πιθανά σενάρια.

Αυτή η εικόνα ολικής καταστροφής είναι η  πραγματικότητα.

Την τραγική αυτή κατάσταση επιδιώκουμε να αναστρέψουμε ψηφίζοντας ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Ένα δημοψήφισμα που το Συμβούλιο της Ευρώπης χαρακτηρίζει απαράδεκτο, για μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα, σε τρία σημεία.

Πρώτον, έλλειψη προετοιμασίας δύο τουλάχιστον εβδομάδων, δεύτερον, αδυναμία παρουσίας διεθνών παρατηρητών και τρίτον, τα ερωτήματα δεν είναι ούτε ξεκάθαρα, ούτε κατανοητά.

Ψηφίζω ΝΑΙ για την Ελλάδα, για την παρουσία της στην Ευρώπη μεταξύ των αναπτυγμένων και όχι απαξιωμένων και απομονωμένων κρατών.

Ψηφίζω ΝΑΙ για να προστατεύσω τις θυσίες και τις κατακτήσεις τις δικές μας και των προγόνων μας. Στην ιδιαίτερή μας πατρίδα το οικονομικό θαύμα διακυβεύεται αφού η σκληρή πραγματικότητα στον τουριστικό διεθνή ανταγωνισμό, θα αφήσει τον τόπο μας πίσω σ'ένα τριτοκοσμικό σκηνικό.

Ψηφίζω ΝΑΙ για το ευρώ, τη σταθερότητα, την ασφάλεια.

Ψηφίζω ΝΑΙ για να μπορώ υπερήφανα να αγωνιστώ για μια καλύτερη Ευρώπη μέσα στην Ευρώπη.

Ψηφίζω ΝΑΙ στην ελπίδα και ΟΧΙ στο διχασμό.»

Close