Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στη συζήτηση για τις πυρκαγιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρόδου...

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στη συζήτηση για τις πυρκαγιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρόδου...

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στη συζήτηση για τις πυρκαγιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρόδου…

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης στη συζήτηση για τις πυρκαγιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ρόδου και στις θρησκευτικές τελετές  για τον προστάτη της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου Άγιο Φανούριο

Ο  Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου  Βασίλης Α.  Υψηλάντης συμμετείχε στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου για τις φωτιές στη Ρόδο.

Επισήμανε αρχικά ότι η παρουσία του τόσο στη σημαντική αυτή συζήτηση, όσο και στην ανάλογη που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί καταγράφεται και εκφράζεται αυθεντικά ο παλμός της τοπικής κοινωνίας. Αναφέρθηκε διεξοδικά  στις κυβερνητικές αποφάσεις για τα ζητήματα που προέκυψαν εξαιτίας της φωτιάς και την στήριξη της Ρόδου και για την πρωτοβουλία του προς τον Διοικητή  της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)  Σπύρο Πρωτοψάλτη για δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις δωρεάν στην Ρόδο με voucher κοινωνικού Τουρισμού. Τέλος για το  πως βίωσε ο ίδιος   τις ενέργειες  και του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Β. Καμπουράκη που είχαν ως αποτέλεσμα  να ανταποκριθεί ο Δήμος Ρόδου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ζητήματα πολιτικής προστασίας του πληθυσμού στις πυρόπληκτες περιοχές του νησιού. Επεσήμανε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και απλούστευσης της νομοθεσίας για την πολιτική προστασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών τέτοιων που θα θωρακίσουν τα νησιά μας από τους κινδύνους που τα απειλούν λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων φυσικών φαινομένων.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης παρέστη στις θρησκευτικές τελετές για την εορτή του Αγίου Φανουρίου, προστάτη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου τόσο στον Δήμο Ρόδου όσο και στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Ρόδο.

Close