Επιστολή προς Α. Τσίπρα: Οι Δωδεκανήσιοι δεν σας πιστεύουν και σας αποχαιρετούν

Επιστολή προς Α. Τσίπρα: Οι Δωδεκανήσιοι δεν σας πιστεύουν και σας αποχαιρετούν

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Η επίσκεψή σας στη Νίσυρο και ο λόγος που την πραγματοποιείτε, αυτήν την περίοδο, φέρνει στη μνήμη των νησιωτών, όσα ψευδώς είχατε υποσχεθεί στις εκλογές του 2015, στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, προκειμένου να τους εξαπατήσετε και να υφαρπάξετε τη ψήφο τους.

Λέγατε τότε:

«…Η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια…μένουν μόνο έντεκα μέρες για να ξαναγράψει ο λαός μας ιστορία…», υποσχόμενος «… κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.Το λέω και το εννοώ:

Δεσμευόμαστε σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στη στήριξη της εργασίας.

Στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Στο φραγμό στις μαζικές απολύσεις.

Στην επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Στην προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Κι αυτά θα γίνουν ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος».

Αναφερθήκατε ακόμη σε μια σειρά ζητήματα που αφορούσαν τη νησιωτική Ελλάδα, δεσμευόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και ότι θα προχωρούσατε το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν πράξατε. Το ψέμα το χρησιμοποιήσατε για να εξαπατήσετε, καθόλη τη διάρκεια που βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Το μόνο που πετύχατε ήταν να ανατρέψετε, όσα ο Ελληνικός λαός και η Κυβέρνηση Σαμαρά, είχαν καταφέρει έχοντας επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα.

Το δυστύχημα όμως είναι ότι και σήμερα, ως κυβέρνηση, τα ίδια ψευδή και τον ίδιο απατηλό λόγο χρησιμοποιείτε.

Επιδιώκετε, μια νέα θεατρική παράσταση, υπό την αιγίδα του ομοϊδεάτη σας Δημάρχου Νισύρου και του συνυπεύθυνου, σε ό,τι τραγικό υφίσταται σήμερα η χώρα, κ. Καμμένου, για να προχωρήσετε σε εξαγγελίες , όπως αυτό της προσωρινής αναστολής του Φ.Π.Α,, σε μερικά μόνο νησιά του Αιγαίου και άλλα παρόμοια δήθεν για την αντιμετώπιση της νησιωτικότητας .

Φεύ! Εσείς είστε εκείνος που πρόδωσε που παρέδωσε ό,τι με κόπο είχαν κερδίσει τα νησιά μας με αγώνες.

Κύριε Τσίπρα, οδηγείτε τη χώρα σε περιπέτειες, χειρότερες από εκείνες του 2015 και θέλετε ως εργαλείο σας, να δώσετε την εντύπωση ότι νοιάζεστε για τα νησιά.

Στη Νίσυρο θα περάσετε καλά με τους συντρόφους σας. Μεταξύ σας όμως. Γιατί η πλειοψηφία των Δωδεκανησίων είναι έτοιμη να σας φράξει το δρόμο που ανοίξατε, της καταστροφής όχι μόνον των νησιών αλλά και της χώρας.

Δεν σας πιστεύουν και σας αποχαιρετούν.

Close