Βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα μικρά νησιά

Βούληση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων στα μικρά νησιά

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, πέραν από την καταστροφική της επέλαση σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της λειτουργίας του κράτους και της οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών, συνεχίζει με αμείωτη ένταση και το καταστροφικό της έργο στα νησιά.

Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας, καταργούνται νησιωτικά υποθηκοφυλάκεια και εντάσσονται στη χωρική αρμοδιότητα Κτηματολογικών Γραφείων μεγαλυτέρων νησιών. Έτσι, μεταξύ άλλων,  καταργούνται και εντάσσονται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ρόδου τα Υποθηκοφυλάκεια Καρπάθου-Κάσου και Σύμης και στο Κτηματολογικό Γραφείο  της Κω της Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας.

Τη στιγμή που η λειτουργία των άμισθων αυτών νησιωτικών υποθηκοφυλακείων δεν επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος, επιλέγουν με τις ρυθμίσεις αυτές να υποβάλουν τους κατοίκους των νησιών μας σε περαιτέρω ταλαιπωρία, απώλεια χρόνου και χρήματος, διευρύνοντας αντί να σμικρύνουν το πρόβλημα της νησιωτικότητας.

Στη λογική αντίδραση των τοπικών κοινωνιών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν.Σαντορινιός υπόσχεται και χαρακτηρίζει «εφικτή λύση» την επιμήκυνση του χρόνου μεταβατικότητας της εφαρμογής της απόφασης αυτής, τουλάχιστον μέχρι το 2020. Ουσιαστικά προαναγγέλει μη εφαρμογή του μέτρου αυτού, ως την ως άνω χρονολογία, οπότε βάσει εθνικής δέσμευσης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου σε όλη την επικράτεια. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό, σαφώς θα υπάρξει μια μικρή ανακούφιση από την πρόσκαιρη αναστολή ενός ακόμα ανάλγητου, σε βάρος των νησιωτών, μέτρου της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσώρας όμως μένει στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αποτυπωμένη η βούλησή τους. Να καταργηθούν. Με καταγεγραμμένη επίσης μιας ακόμα θέσης του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Σαντορινιού. Με την εφαρμογή του Εθνικού Κτηματολογίου δεν θα χρειασθεί εκπροσώπησή του στα μικρά νησιά μας.

Close