Ο Βασίλης Υψηλάντης ζητά την διατήρηση των γραφείων ΕΛΤΑ σε Λίνδο Αρχάγγελο & Καλυθιές

Ο Βασίλης Υψηλάντης ζητά την διατήρηση των γραφείων ΕΛΤΑ σε Λίνδο Αρχάγγελο & Καλυθιές

Ο Βασίλης Υψηλάντης ζητά την διατήρηση των γραφείων ΕΛΤΑ σε Λίνδο Αρχάγγελο & Καλυθιές

Ο Βασίλης Υψηλάντης ζητά την διατήρηση των γραφείων ΕΛΤΑ σε Λίνδο Αρχάγγελο και Καλυθιές

Με κοινοβουλευτική ερώτηση ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου  Βασίλης Α. Υψηλάντης, προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητά την διατήρηση των γραφείων ΕΛΤΑ σε Λίνδο, Αρχάγγελο και Καλυθιές, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση κλεισίματός τους δεν εξυπηρετείται η αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ. Ως οριζόντιες περικοπές, δεν ανταποκρίνονται και στα δεδομένα της αγοράς για ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες. Αποτελούν πλήγμα στην τουριστική εικόνα του πρώτου τουριστικού νησιού της χώρας και συνάμα αποδυνάμωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ρόδου.

Το πλήρες κείμενο της ερωτήσεως είναι το ακόλουθο:

Αξιότιμε κ. κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ροδιακού Τύπου, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2023 αναμένεται να κλείσουν τρία (03) ακόμα γραφεία των ΕΛΤΑ στη Ρόδο και συγκεκριμένα : Λίνδου, Αρχαγγέλου, Καλυθιών.

Πριν επίσης τρεις μήνες τέθηκε εκτός λειτουργίας και το πρακτορείο των ΕΛΤΑ στην Μαλώνα ( Ρόδου ) το οποίο εξυπηρετούσε τις Δημοτικές Κοινότητες Μαλώνας, Μάσαρη και Καλάθου Ρόδου.

Ειδικά για την απόφαση κλεισίματος των πρακτορείων ΕΛΤΑ της Λίνδου και Καλυθιών αποτελεί ένα μέτρο που πλήττει κυρίως τις τουριστικές αυτές περιοχές, ενώ το γραφείο Αρχαγγέλου θα σταματήσει να εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες στην Ανατολική πλευρά του νησιού.

Τα γεγονότα αυτά πέραν του ότι δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματική λειτουργία των ΕΛΤΑ, ως οριζόντιες περικοπές δεν ανταποκρίνονται και στα δεδομένα της αγοράς για ταχύτερες και αξιόπιστες υπηρεσίες.
Αποτελούν σαφώς πλήγμα στην τουριστική εικόνα του πρώτου τουριστικού προορισμού της χώρας και συνάμα αποδυνάμωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών της Ρόδου.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Εάν προτίθεται να παρέμβει έτσι ώστε να διατηρηθούν σε λειτουργία τα συγκεκριμένα πρακτορεία - γραφεία ΕΛΤΑ στις περιοχές Αρχαγγέλου, Λίνδου, Καλυθιών – Φαληράκι στη Ρόδο.

Ο Ερωτών βουλευτής

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Close