Ίδρυση ναυτικών σχολών σε Κάλυμνο και Η.Ν. Κάσο – διευθέτηση ακτοπλοϊκών δρομολόγιών - τακτοποίηση οικονομικών οφειλών από μεταφορικό ισοδύναμο έπειτα από τη συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον υπουργό ναυτιλίας.

Ίδρυση ναυτικών σχολών σε Κάλυμνο και Η.Ν. Κάσο – διευθέτηση ακτοπλοϊκών δρομολόγιών - τακτοποίηση οικονομικών οφειλών από μεταφορικό ισοδύναμο έπειτα από τη συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον υπουργό ναυτιλίας.

Ίδρυση ναυτικών σχολών σε Κάλυμνο και Η.Ν. Κάσο – διευθέτηση ακτοπλοϊκών δρομολόγιών – τακτοποίηση οικονομικών οφειλών από μεταφορικό ισοδύναμο έπειτα από τη συνάντηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη με τον υπουργό ναυτιλίας.

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς επίσης με τον Ευάγγελο Κυριαζόπουλο Γ.Γ. Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής και Πειραιώς Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος των Κασίων Αττικής Μίνως Κομνηνός, η Πρόεδρος των Επαγγελματιών Κάσου Μαρία Τσακίρη και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων Βασίλης Βασιλειάδης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1.) Ολοκλήρωση των διαδικασιών επιλογής πλοίου Β’ κατηγορίας στις γραμμές που εξυπηρετούν τα νησιά της νότιας Δωδεκανήσου όπου ο υπουργός δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε αναμονή των προσφορών μέχρι απόψε το βράδυ.

2) Στη διατύπωση του αιτήματος για κάλυψη δρομολογίων μέχρι την έναρξη των δρομολογίων του πλοίου Ο/Ρ ΠΡΕΒΕΛΗΣ ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα επιδιωχθεί, να επιτευχθεί έστω ένα δρομολόγιο πλοίου μέσα στο δεκαήμερο αυτό με προσέγγιση και την Κρήτη.

3) Συζητήθηκε το αίτημα για ίδρυση Σχολής καραβομαραγκών στην ηρωική νήσο Κάσο σε συνεννόηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας και τον ομόλογό του στο Παιδείας και προσδιορίστηκε ένας οδικός χάρτης για να υποβληθεί το αίτημα. 

4) Βρίσκεται για επεξεργασία στο Σ.Τ.Ε. το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου. 

5.) Για το αίτημα της Καλύμνου και ιδιαίτερα του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχαήλ Μπούκη, ο Υπουργός διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι θα επιδιωχθεί η παράταση της προθεσμίας πέραν της 31.12.2022, για τουλάχιστον ένα έτος, των υπόστεγων εντός της ζώνης λιμένος της Καλύμνου. 

6) Προχωρά η αλλαγή πλαισίου λειτουργίας της σχολής δυτών Καλύμνου. 

7) Τέλος τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν την οικονομική τακτοποίηση οφειλόμενων από το μεταφορικό ισοδύναμο που θα δρομολογηθεί μετά τη σημερινή συνεννόηση που θα κάνει ο Υπουργός Ναυτιλίας με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Close