Σήμερα στις 15:00 η κηδεία Αναστάσιου Υψηλάντη

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε χθες από τη ζωή ο Αναστάσιος Υψηλάντης, ένας γνωστός ροδίτης που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην τοπική  μας κοινωνία.

Ο Τάσος Υψηλάντης, γεννήθηκε στην Κάλυμνο τον Μάρτιο του 1939 όπου και έζησε τα πρώτα του παιδικά χρόνια. Έφθασε στη Ρόδο με τον πατέρα του Βασίλη λίγο μετά την αποφυλάκιση του πατέρα του μετά από την συνθηκολόγηση των Ιταλών (concentramento).

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο οικονομικό γυμνάσιο Ρόδου και ίδρυσε με τ’ αδέλφια του στη συνέχεια την εταιρία ΥΙΟΙ  Β. Υψηλάντη ΑΕ - ΥΨΙΚΕΡΑΜ η οποία πρωταγωνίστησε για δεκαετίες ολόκληρες στον χώρο των οικοδομικών υλικών και στην παραγωγή πλίνθων σε ολόκληρη την Δωδεκάνησο.
Υπήρξε για  δεκαετίες αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και πρωτοστάτησε στη δημιουργία αναπτυξιακών και πολιτιστικών πρωτοβουλιών στα Δωδεκάνησα.

Από τους ιδρυτές της ΔΑΝΕ - Τράπεζας Δωδεκανήσου του Ιδρύματος υποτροφιών Δωδεκανήσου της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης ΚΟΛΟΣΟΣ.
Υπήρξε πρόεδρος και μέλος σε πολλά σωματεία της Ρόδου.
Σύζυγός του είναι η Ελένη κόρη του αείμνηστου δημάρχου Ρόδου Μιχαήλ Πετρίδη και παιδιά του ο Βασίλης Υψηλάντης Δικηγόρος και πρώην βουλευτής και η εικαστικός - εκπαιδευτικός Τάνια σύζυγος του γνωστού γιατρού Ιωάννου Χιώτη.

Από τα παιδιά του απέκτησε τρία εγγόνια: Τον Αναστάση, τον Αντώνη και την Μαρία-Ελένη.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 3μμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ρόδου.

Συλλυπητήρια από τη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου
Ο  Πρόεδρος και  τα μέλη της ΝΟΔΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,  εκφράζουν την ειλικρινή θλίψη τους για το  θάνατο του Αναστάσιου Υψηλάντη, πατέρα του  πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Υψηλάντη.
Ξεχωριστή προσωπικότητα που  άφησε έντονο το  αποτύπωμά  του στα τεκταινόμενα του τόπου, συμμετέχοντας σε  πολλές καινοτόμες προσπάθειες για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάτασή του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο δήμαρχος Ρόδου
Συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Τάσου Υψηλάντη, εξέδωσε χθες και ο Δήμαρχος Ροδίων κος Φώτης Χατζηδιάκος. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Επίλεκτο μέλος της Ροδιακής κοινωνίας, o κ. Αναστάσιος Υψηλάντης, ένα πρόσωπο αξιοσέβαστο, με πολιτική και κοινωνική παρουσία διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Ως επιχειρηματίας στήριξε  την τοπική οικονομία  και ανάπτυξη.
Ευτύχησε να είναι γαμβρός του αείμνηστου Δημάρχου Ρόδου, Μιχαήλ Πετρίδη και πατέρας του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη. Η χαρά και η ικανοποίηση του εκλιπόντος για την πορεία της οικογένειάς του στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου αποτελεί αναμφίβολα μια πραγματικότητα.
Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του.»

Δήλωση του Μάνου Κόνσολα
«O Tάσος Υψηλάντης ήταν ένας άνθρωπος ξεχωριστού ήθους.
Οικογενειάρχης με αρχές και αξίες, επιτυχημένος επιχειρηματίας και άνθρωπος με ξεχωριστή κοινωνική προσφορά.
Άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στο πέρασμά του από αυτή τη ζωή και ένα σπουδαίο όνομα στην οικογένειά του.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους δικούς του ανθρώπους, θέλω να τους εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, ιδιαίτερα στον Βασίλη που γνωρίζω τι σήμαινε για αυτόν».