Σύσκεψη για τη στήριξη αιτήματος πρόταξης της εντοπιότητας σε πρόσληψης στη ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ

Σύσκεψη για τη στήριξη αιτήματος πρόταξης της εντοπιότητας σε πρόσληψης στη ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ

Σύσκεψη για τη στήριξη αιτήματος πρόταξης της εντοπιότητας σε πρόσληψης στη ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Δωδεκανήσου σχετικά με τη στήριξη του αιτήματος πρόταξης της εντοπιότητας σε προσλήψεις στη ΔΕΗ και ΔΕΔΗΕ στα νησιά μας .

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα της εντοπιότητας στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο, πραγματοποιήθηκε χθες στο ΕΚΡ με την παρουσία των βουλευτών Βασίλη Υψηλάντη, Μάνου Κόνσολα και Μίκας Ιατρίδη, του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, των αντιδημάρχων Τηλέμαχου Καμπούρη και Γιάννη Καμπούρη καθώς επίσης των προέδρων των τοπικών συμβουλίων, Κατταβιάς, Σορωνής και Θεολόγου.

Αποφασίστηκε να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα για την ακύρωση του «προσχεδίου» της προκήρυξης πριν την ανάρτηση του οριστικού κειμένου στο διαδίκτυο και να επιδιωχθεί στο μεσοδιάστημα η πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γεώργιο Στάσση ώστε οι τοπικοί παράγοντες να παρουσιάσουν τις θέσεις και τα επιχειρήματά τους. Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚΡ κάλεσε τις τοπικές κοινότητες να καταλήξουν σε μία κοινή απόφαση, ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο το Εργατικό Κέντρο θα στηρίξει.

Ο κ. Βασίλης Υψηλάντης, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του αιτήματος να συμπεριληφθεί το κριτήριο της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ.

Μάλιστα ζήτησε να καταγραφούν όλες οι προηγούμενες δεσμεύσεις των διοικήσεων της ΔΕΗ αναφορικά με το ζήτημα, καθώς θα αποτελέσουν το ισχυρότερο επιχείρημα στο πλαίσιο των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, που θα ακολουθήσουν με τη σημερινή διοίκηση.

«Συντασσόμαστε με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ζήτημα της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ. Προσωπικά, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα ακολουθήσουν για την αλλαγή της προκήρυξης για τις προσλήψεις, ζήτησα να καταγραφούν οι δεσμεύσεις που είχε κάνει η ΔΕΗ στο παρελθόν αναφορικά με την εντοπιότητα, έτσι ώστε αυτό να καταγραφεί ως ένα ισχυρό όπλο στη διεκδίκησή μας, καθώς επίσης και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Προσωπικά, τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ του αιτήματος, με τρόπο πάντα ορθολογικό και διάφανο», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Υψηλάντης είχε στείλει επιστολή προ μηνών στον κ. Στάσση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Close