Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του  Βασίλη  Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με τη συμμετοχή πλήθους νέων έγινε η εκδήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου και Κοσμήτορα της Βουλής Βασίλη Α. Υψηλάντη, για τις νέες και τους νέους της Ρόδου, στο γνωστό καφέ της πόλης Cairo Cafe.  Η εκδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή και παλμό και τον Βασίλη Α. Υψηλάντη προλόγισε η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου Βιβή Παπαδοπούλου.

Ο βουλευτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Κυβερνητικό έργο για τους νέους, στις προσωπικές του παρεμβάσεις ως βουλευτής κατά την τετραετία που διανύθηκε και τα σχέδια του για τους νέους της Ρόδου και της Δωδεκανήσου για την επόμενη τετραετία.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του ήταν τα ακόλουθα:

«…Η σκέψη η δική μου, της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συνεχίσουμε να δημιουργούμε την Ελλάδα που θα αγκαλιάζει και θα είναι ελκυστική για τις νέες και τους νέους της πατρίδας μας.  Η κυβέρνηση του Κυριάκου είναι η πρώτη κυβέρνηση στη χώρα μας που εφαρμόζει μια συγκεκριμένη πολιτική για τους νέους ανθρώπους με αποτελέσματα.

Ξεκινώντας από τα βασικά και  δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να οικοδομήσουμε μια χώρα που θα αποστρέφεται τη διαφθορά και την αναξιοκρατία. Με την θεαματική ανάπτυξη   του gov.gr και της ψηφιακής Ελλάδας κάναμε ένα τεράστιο βήμα.Οι μειώσεις 50 φόρων, η αλλαγή στο ασφαλιστικό είναι μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα τις περίμενε και ειδικά  οι νεότεροι .

Ειδικότερα μέτρα που πάρθηκαν όπως το  «πρώτο ένσημο», οι επιδοτήσεις και τα ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση των νέων στο εργασιακό τους ξεκίνημα.

Ενισχύσαμε τις δομές στην παιδεία προσλαμβάνοντας επιτέλους μόνιμους εκπαιδευτικούς που ξεπερνούν τις 20.000 και συνεχίζουμε. Υιοθετούμε τις συνεργασίες με μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου και επιδιώκουμε την ποιοτική και εξωστρεφή τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την τριτοβάθμια εκπαίδευση που με ηρεμία και ασφάλεια ο φοιτητής φθάνει στον τελικό του σκοπό.Για να ξεκινούν την εργασία τους.

Προβλέψαμε την ενίσχυση με 2500 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στα πλαίσια της καταπολέμησης της υπογεννητικότητας στη χώρα μας.

Η ανάπτυξη για το 2022 έκλεισε στα 5,9% και για το 2023 προβλέπεται με σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση να υπερβεί το 2%.. Η Ελλάδα, προχωρώντας με σχέδιο, όραμα και αυτοπεποίθηση, ανέκαμψε ισχυρά από την υγειονομική κρίση, αναπτύσσεται και είναι ανοικτή στην προσέλκυση επενδύσεων και ανθρώπινου κεφαλαίου. Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων απασχόλησης, για την παροχή ευκαιριών στους Ελληνες, τους νέους και τις νέες, που είναι στην πατρίδα μας ή θα επιστρέψουν σε αυτήν.

Πέραν από το προσωπικό κοινοβουλευτικό μου έργο για να γίνουν όλα αυτά νόμοι του κράτους, βρέθηκα προσωπικά πάντα κοντά στην νεολαία της Δωδεκανήσου! Στα αιτήματά της, στις ανησυχίες της!

Διοργάνωσα μέσα στην πανδημία ένα FORUM διαδικτυακό με τη συμμετοχή, του υπουργού επικρατείας, του περιφερειάρχη, του δημάρχου Ρόδου  όπου  40 και πλέον ήδη πετυχημένοι νέοι της Δωδεκανήσου,  σε πολλούς διάφορους τομείς,  έδωσαν το στίγμα της επιτυχίας τους και τις σκέψεις τους για το σήμερα και το αύριο του τόπου.

Ενδιαφέρθηκα και βοήθησα στη δημιουργία νέων σχολείων αλλά και στην υλοποίηση  σημαντικών παρεμβάσεων  όπως αυτή στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου όχι μόνον για την κτιριακή του συμπλήρωση και επάρκεια αλλά  και για την προμήθεια, μετά από πολλά χρόνια, υλικοτεχνικού εξοπλισμού αλλά και του Σχολείου της Χάλκης.

Υπήρξα ο εμπνευστής της δημιουργίας και λειτουργίας, για πρώτη φορά στο νησί του Ιπποκράτη την Κω, μεταπτυχιακών τμημάτων σε συνεργασία με το ΠΑΔΑ και στήριξα τη δημιουργία της ΑΕΝ Μηχανικών στην Κάλυμνο.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Διεθνή  Ακαδημία για το Δίκαιο της Θάλασσας που λειτουργεί κάθε χρόνο στη Ρόδο.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και θα είναι πρωθυπουργός και την επόμενη τετραετία. Αυτή την απάντηση θα τη δώσουμε όλες και όλοι μαζί παντού, με τους νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή». Μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για τα Δωδεκάνησα μας, μαζί φέρνουμε τα Δωδεκάνησα στα ΥΨΗ.»

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Με μεγάλο παλμό η συγκέντρωση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους νέους στην Ρόδο

Close