Καμία ανοχή στην παρανομία στη Μεσαιωνική Πόλη ζήτησε ο Βασίλης Υψηλάντης

Καμία ανοχή στην παρανομία στη Μεσαιωνική Πόλη ζήτησε ο Βασίλης Υψηλάντης

Την άμεση επιβολή της νομιμότητας στην πόλη της Ρόδου ζήτησε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο της Ρόδου μετά από αίτημα του και με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα που συνέβησαν στη Μεσαιωνική Πόλη που αμαυρίζουν την εικόνα της τουριστικής Ρόδου και βεβηλώνουν το μνημείο της Παγκόσιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Βλαχάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου κ. Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κουκούλης, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών Μεσαιωνικής Πόλης κ. Παναγιωτόπουλος, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Υψηλάντης τόνισε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ανοχές της κοινωνίας της Ρόδου που εστιάζεται κυρίως στη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου και στις περιοχές που παράνομα σήμερα καταλαμβάνουν αθίγγανοι. Επεσήμανε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανοχή που επιδεικνύεται και ζήτησε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης και την επιβολή των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία.

Μετά τη σύσκεψη ο βουλευτής κ. Υψηλάντης με τους εκπροσώπους των εμπόρων και τον αστυνομικό διευθυντή επισκέφθηκαν τον Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Γεώργιο Κτιστάκη ενώ είχε συνομιλία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο. Νωρίς το πρωί για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και με το γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια.

Close