ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΡΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΡΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΗ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΛΕΡΟ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης, επισκέφτηκε την Κάλυμνο και την Λέρο στις 18 και 19 Δεκεμβρίου. 

Κατά την επίσκεψη του στην Κάλυμνο συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη και τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή και με μέλη της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Καλύμνου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πρόοδο που υπάρχει στο θέμα της υπό ίδρυση σχολής μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου δήλωσε ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου με ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού ζητάει την επιστροφή αρχαίων στην Κάλυμνο και στο Μουσείο της Καλύμνου από ανασκαφές, που επέχουν γίνει στο νησί.

O Έπαρχος Καλύμνου-Λέρου-Αστυπάλαιας Μανώλης Μουσελλής ενημέρωσε τον κ. Υψηλάντη για θέματα της αρμοδιότητάς του και είχαν άμεση επικοινωνία, με τους υπουργούς κ.κ. Μάκη Βορίδη και Νίκο Χαρδαλιά.

Στη Λέρο ο Βουλευτής συζήτησε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιχάλη Κόλλια, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Νεκτάριο Μπίλλη, την Πρόεδρο του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κα. Μαριέττα Κανάρη κι εξέτασαν:

  • Το θέμα της κάλυψης της θέσεως του Παθολόγου στο νοσοκομείο της Λέρου για το οποίο υπήρξε και σχετική επικοινωνία με τον υφυπουργό υγεία κ. Β. Κοντοζαμάνη.
  • Τη χρηματοδότηση  αποκατάστασης του Α.Τ. Λέρου για την οποία υπήρξε επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
  • Για φράγμα στο Παρθένι με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Νεκτάριος Μπίλλης ευχαρίστησε τον κ. Υψηλάντη για την καθοριστική συμβολή του στην ένταξη των μελετών στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» ποσού 357.000 ευρώ, που αφορά την αναβάθμιση του λιμένα Αγίας Μαρίνας και του Αλιευτικού Καταφυγίου Παντελίου.

Close