Επίσκεψη στην Κάσο και Κάρπαθο

Επίσκεψη στην Κάσο και Κάρπαθο

Επίσκεψη στην Κάσο και Κάρπαθο

Την Κάσο και Κάρπαθο επισκέφθηκε, στις 26 και 27 Μαρτίου 2022, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής Βασίλης Α. Υψηλάντης.

Σε ευρεία σύσκεψη που συνεκλήθη στον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, παρουσία των μελών του δημοτικού συμβουλίου,  ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος έθεσε στον βουλευτή τα θέματα που απασχολούν το νησί και κυρίως εκείνα που χρειάζονται ειδικό ενδιαφέρον για να προωθηθούν.

Το σημαντικότερο είναι αυτό της ένταξης έργων στο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ιδίως της βελτίωσης των υποδομών δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 1.486.489,42€ αλλά και της ανακύκλωσης 654.720€. Στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται επίσης η ηλεκτροκίνηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του νησιού . Για τα θέματα αυτά υπήρξε και σχετική επικοινωνία με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού κ. Στέλιου Πέτσα.

Σχετικά με το θέμα της περίφραξης του Δημοτικού Αερολιμένα της Η. Ν. Κάσου υπήρξε επικοινωνία με τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Γεώργιο Δριτσάκο ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα.

Με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Ράπανο έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για την ίδρυση και λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κάσου, ενώ έγινε αναφορά στην περαιτέρω συνεργασία για την στελέχωση της αστυνομίας και σε θέματα πολιτισμού. 

Στην Κάσο ο Βασίλης Υψηλάντης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ» και το εργαστήριο παρασκευής τοπικών προϊόντων και συνεχάρη τον πρόεδρο κ. Μηνά Μαλανδρή για τις δραστηριότητές τους.

Στην Κάρπαθο, σε συνάντηση που είχε με τον  δήμαρχο κ. Γιάννη Νισύριο και τον Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Παραγιό, συζήτησαν για το μεγάλο έργο ύδρευσης και αποχέτευσης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Α. ΤΡΙΤΣΗΣ», για το έργο στο λιμάνι και επισκέφθηκε  τα χωριά Όθως, Βολάδα. Στο Απέρι επισκέφθηκε την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου και συνεχάρη την πρόεδρο και τους εθελοντές για το πρόγραμμα στειρώσεων που ολοκληρώθηκε επιτυχώς χάρη στην πολύτιμη βοήθεια όλων των εθελοντών. 

Το πρωί της Κυριακής, της Σταυροπροσκυνήσεως, παρευρέθηκε στην θεία λειτουργία στην εκκλησία στην κοινότητα Πυλές, με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο και την Έπαρχο κ. Πόπη Νικολαΐδου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ. κ. Αμβρόσιος. Με το πέρας της λειτουργίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκκλησιαστικά θέματα με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη. 

Τέλος ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισκέφθηκε τον νέο δημοτικό πολιτιστικό χώρο και συνεχάρη τα μέλη της θεατρικής ομάδας Καρπάθου για τις δραστηριότητες τους και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της ΔΗΜΤΟ Καρπάθου.

Close