Συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είχε ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης με  την με την Υφυπουργό κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τη Γενική Γραμματέα κ. Παυλίνα Kαρασιώτου αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνάντηση συζητηθήκαν λεπτομερώς εργασιακά θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους στον τουρισμό και άλλων κλάδων της οικονομίας. 

Παράλληλα ζητήθηκε η επέκταση από 1-1-2023 του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, μετά την πιλοτική εφαρμογή του στο νησί της Καρπάθου και δόθηκε η διαβεβαίωση των αρμοδίων του Υπουργείου εργασίας για την υλοποίηση του. Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης των εργαζόμενων γονέων και κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. 

Επίσης συζήτησαν μέτρα  που αφορούν την στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της Δωδεκανήσου.

Close