Παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ βουλευτή Δωδεκανήσου, επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ βουλευτή Δωδεκανήσου, επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση του ΒΑΣΙΛΗ Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ βουλευτή Δωδεκανήσου, επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες σε πολλά σημεία της χώρας, από το βορρά ως τον νότο, βίωναν μια από τις χειρότερες χιονοπτώσεις που έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, έπλαθαν το ιστορικό που θα στήριζε το κατηγορητήριο της Κυβέρνησης Μητσοτάκης και βεβαίως τη συνοδεύουσα πρόταση δυσπιστίας.

Μια πρόταση έωλη, γεμάτη αναλήθειες, τοξικότητα και υπερβολές, άκαιρη, πλήρως αναιτιολόγητη και πνιγμένη στον παρωχημένο δήθεν προοδευτισμό που καταταλαιπωρεί δυστυχώς ακόμα και σήμερα τη χώρα μας.

Άλλωστε, για να στηριχθεί ένα κατηγορητήριο, μια μομφή, πρέπει αυτός που την εκφέρει να είναι αψεγάδιαστος και να έχει το πολιτικά ηθικό ανάστημα να το στηρίξει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα καμία σχέση δεν έχει με τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά. Εκφράζοντας την πολιτική μετριότητα και έχοντας αποδοκιμαστεί από τον ελληνικό λαό για την πλήρη αποτυχία του στη διακυβέρνηση της χώρας με την ανικανότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση όχι μόνον των μεγάλων εθνικών ζητημάτων και κρίσεων, αλλά ακόμα και στην διαχείριση των πιο απλών. Δεν θα σας ξεχάσουν, οι Έλληνες ούτε για το ναυάγιο της οικονομίας και τα capital control, ούτε για την υπερφορολόγηση τους, την εκχώρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ των νησιών μας, τα οποία παραγκωνίσατε κατά την διακυβέρνηση σας, την οικτρή διαχείριση του προσφυγικού και τη βία που ασκήσατε ακόμα και στους Κώους συμπατριώτες μου, για την Μόρια, το Μάτι και την Μάνδρα, για τον περίγελο που γίνατε ως παλιάτσοι στο διεθνή τύπο, γεγονότα που εξέθεσαν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα μας. Με κάθε ευκαιρία που σας δινόταν διχάζατε τον Ελληνικό λαό. 

Και αυτοί οι ανίκανοι και αποτυχημένοι, με σύγχυση, επιτιμώντας μέτρα όταν λαμβάνονται και καταδικάζοντας αυτά όταν δεν εφαρμόζονται, δίχως προτάσεις λογικές και υγιείς, με βαθύτατη δημαγωγική προσέγγιση, έρχονται να γίνουν σήμερα οι τιμητές των πάντων, φορώντας άλλο προσωπείο και θέλοντας να βάλουν και πάλι τη χώρα σε αστάθεια και ταλαιπωρία με κάθε κόστος. 

Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, χαραμίζετε τη μέγιστη αντιπολιτευτική πράξη για να προβάλετε στην ουσία τις βαθύτατα λαϊκίστικές σας θέσεις και πράξεις που ήδη έχουν καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό και έχουν χαραχθεί αρνητικά στην μνήμη του, υπερτονίζοντας έτσι την ανυπαρξία σας. Και δυστυχώς, στον κατήφορο αυτό, φαίνεται να σας ακολουθεί και το ΚΙΝΑΛ, που διεκδικεί να καταστεί ο σημαντικός δεύτερος πόλος στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους όμως και ιδίως για την λαϊκίστική σας προσέγγιση των προβλημάτων και για το ότι η ελλειποβαρής συγκρότησή σας, δεν σας επιτρέπει να είστε μπροστά από τις εξελίξεις, θα σας κρατά πάντα εκεί ως ένα ανίκανο αντιπολιτευτικό κόμμα, δίδοντας τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει το αναζωογονητικό και εκσυγχρονιστικό της έργο. 

Δεν εννοείτε να καταλάβατε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η πολιτική που χαράζει η Νέα Δημοκρατία έχει πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού παρόλες τις κρίσεις που εμφανίζονται, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει εσάς, που οι ψηφοφόροι σας ακόμα ψάχνουν την ελπίδα. 

Με τα όποια λάθη και παραλείψεις, που και το πρωτοφανές των καταστάσεων αλλά και οι εγγενείς αδυναμίες ενός κράτους, πολλαπλά τραυματισμένου από παραλείψεις και εκκρεμότητες δεκαετιών, προσπαθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει και εκεί που χρειάζεται ζητά την κατανόηση και τη συγγνώμη. Και πιστεύω ότι ο Ελληνικός Λαός στην μεγάλη του πλειοψηφία το κατανοεί . 

Ποιος άλλωστε λογικός άνθρωπος σε μια πρωτοφανή πανδημία, που η ίδια η επιστήμη του 21ου αιώνα αλλά και η παγκόσμια κοινότητα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει άμεσα, δεν θα δικαιολογούσε σε μια κυβέρνηση χώρας ακόμα και σφάλματα; Όποιος το αρνείται τότε μάλλον ζει σε κάποιο σύννεφο. Στα ζητήματα λοιπόν της πανδημίας η ελληνική κυβέρνηση ανταπεξέρχεται όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Η χώρα μας έχει γίνει θετικό υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της σε πολλά επίπεδα διεθνώς. Με την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας, που την πενταετία που κυβερνήσατε παρέμενε στάσιμο και που θα μπορούσε να είχε καταρρεύσει όπως έγινε σε πολλές προηγμένες χώρες. Στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τον covid σε μια εφαρμογή, ενώ στις Η.Π.Α. τους δίνεται ένα απλό χαρτάκι σαν εισιτήριο του μετρό και μόνο αυτό. 

Όσον αφορά την κακοκαιρία, ποιος δεν αμφισβητεί ότι αυτό που προέχει σε μια τόσο δυνατή κακοκαιρία με πρωτοφανή χιονόπτωση το πρώτο μέλημα είναι η διάσωση ανθρώπινων ζωών; Και το παράδειγμα παραίτησης υπουργού σας, που προβάλλεται έγινε στην περίπτωση σας γιατί από το μπάχαλο των ενεργειών τους δυστυχώς η χώρα θρήνησε θύματα … 

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το θέμα της πολιτικής προστασίας, λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και των άλλων ακραίων όχι μόνον φυσικών φαινομένων αλλά και αυτών που προκαλούνται από ανθρώπινες ενέργειες δεν πρέπει να το επεξεργαστούμε και ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις . Με συντονισμό, με ενέργειες στην εκπαίδευση, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο εθελοντικό κίνημα, στον εκσυγχρονισμό των μέσων . 

Αναπτύχθηκε διεξοδικά το μεγάλο έργο που επιτελεί στη χώρα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη . Εγώ θα μιλήσω γι’ αυτό που αφουγκράζεται η πλειοψηφία των Δωδεκανησίων για την Κυβέρνηση αυτή στο πρώτο κιόλας μισό της θητείας της . Στήριξε τον παραγωγικό τουριστικό ιστό εν μέσω πανδημίας αλλά και τους εργαζόμενους, έχει προσφέρει την πληρέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση στα νησιά, προχωρά σημαντικά έργα υποδομής και προσελκύει επενδύσεις και στα μικρότερα νησιά μας (Αστυπάλαια, Χάλκη και Τήλο). 

Για όλο αυτό το κοπιώδες και βαθύτατα αναζωογονητικό για τη χώρα έργο της στηρίζω την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και αμαυρίζω την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Close