Παρέμβαση για την αναγκαιότητα ριζικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Κω

Παρέμβαση για την αναγκαιότητα ριζικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Κω

Παρέμβαση για την αναγκαιότητα ριζικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Κω

Με ερώτηση, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής ΔωδεκανήσουΒασίλης Υψηλάντης, θέτει το πρόβλημα της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου της Κω και ζητά παρεμβάσεις προκειμένου να περιοριστούν και τα τροχαία ατυχήματα που προκαλούνται εξ αιτίας αυτής της κατάστασης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι : 

Προς τους Αξιότιμους
1.) Υπουργό των Εσωτερικών 
2.) Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΘΕΜΑ: Παρεμβάσεις στο οδικό δικτύου Κω προκειμένου να ανακοπεί η συχνή πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων 

Αξιότιμοι κ. κ Υπουργοί, 

Τα συχνά αυτοκινητικά δυστυχήματα στους δρόμους της Κω, το τέταρτο τουριστικού προορισμού της χώρας, με ανθρώπινες απώλειες, θέτει ερωτήματα για την κατάσταση και την επικινδυνότητα διαφόρων σημείων του επαρχιακού της οδικού δικτύου αλλά και της αναγκαιότητας άμεσου προγραμματισμού και παρεμβάσεων για την αποκατάστασή του. 

Το γεγονός αυτό, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και έντονο με αποτέλεσμα να μην χωρά περαιτέρω αδράνεια και εφησυχασμός. 

Ενδεικτικά αναφέρονται τα παρακάτω σημεία: 

1.) Το γεφύρι του Ασκληπιείου είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Του συγκεκριμένου η χρήση για κυκλοφορία πρέπει να καταργηθεί , με τη διατήρησή του ως μνημείου αλλά και με τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου γεφυριού. Η επικινδυνότητά του έγκειται στο γεγονός ότι προκαλούνται ατυχήματα λόγω της δημιουργίας τοπικής στενότητας, έχει πρόβλημα με την φυγόκεντρη δύναμη γιατί είναι διπλής καμπυλότητας (αριστερά-δεξιά, βύθιση-άνοδος). Η αντιμετώπιση της στατικότητας του, στο παρελθόν δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. 

2.) Γενικότερα από το Πλατάνι προς Ασκληπιείο υπάρχουν στενά γεφύρια, που δεν επιτρέπουν την διασταύρωση οχημάτων και προκαλούνται ατυχήματα. 

3.) Τα γεφύρια στην περιοχή της Ευαγγελίστριας και της Ζιάς, στον ορεινό Ασφενδιού που είναι πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών και κάθε χρόνο προκαλούνται ατυχήματα από τουρίστες και ποδηλάτες και τα οποία χρήζουν άμεσης επισκευής και τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών. 

4.) Στην περιοχή Αμπάβρη, είναι τοποθετημένες επικίνδυνες σιδεριές στήριξης του ιταλικού υδραγωγείου, παράλληλα του επαρχιακού δρόμου προς Μαρμάρι αλλά και σε αυτόν υπάρχουν κακοτεχνίες στο οδόστρωμα και προεξέχουν επικίνδυνα κτίσματα. 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί 

Αν υπάρχει η πρόθεση, ο τέταρτος τουριστικός προορισμός της χώρας, να αποκτήσει ασφαλές οδικό δίκτυο προκειμένου να εμποδιστούν τα συχνά αυτοκινητικά δυστυχήματα και άμεσα να αποκατασταθούν τα αναφερθέντα επικίνδυνα σημεία.

Close