Επίσκεψη στα Δικαστήρια της Ρόδου και στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Επίσκεψη στα Δικαστήρια της Ρόδου και στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Επίσκεψη στα Δικαστήρια της Ρόδου και στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης επισκέφθηκε σήμερα τα Δικαστήρια της Ρόδου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. 

Κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια, ενημερώθηκε για τις ανάγκες τους, τόσο σε στελεχιακό δυναμικό όσο και σε ανάγκες εξοπλισμού, από τους προϊσταμένους διοίκησης του Πρωτοδικείου Ρόδου και του Εφετείου Δωδεκανήσου. Ο κ. Υψηλάντης δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη στήριξη που έμπρακτα παρέχει αυτά τα χρόνια για την βελτίωση και των δύο θεμάτων που του τέθηκαν. 

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλη Μαρκόπουλο με τον οποίο συζήτησε όλο το πλέγμα του προβλήματος εξεύρεσης εργατικού δυναμικού στα ξενοδοχεία του νησιού και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ο κ. Υψηλάντης συνέστησε για την αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος να εκπονηθεί μελέτη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενώ ο ίδιος δεσμεύθηκε να προωθήσει τα θέματα εκείνα που μπορούν άμεσα να αντιμετωπισθούν από την ελληνική κυβέρνηση. Η φετινή χρονιά, όπως επεσήμανε, θα είναι πολύ κρίσιμη για το μέλλον του ροδιακού τουρισμού δεδομένου ότι θα κληθεί να ανταπεξέλθει στις παρενέργειες της διεθνούς ενεργειακής αλλά και της υγειονομικής κρίσης. Για το λόγο αυτό δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της πολιτείας έμπρακτα πρέπει ν’ αποτυπωθεί, προκειμένου ομαλά να περάσουμε στις επόμενες περιόδους που, ολοένα όλοι προσδοκούν, να βαίνουν βελτιούμενα τα πράγματα.

Το απόγευμα επισκέφτηκε τις τοπικές κοινότητες Μάσσαρι, Μαλώνας και Αρχαγγέλου και το βράδυ παρακολούθησε τη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας.

Close