Επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο

Επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο

Επίσκεψη σε Κω και Κάλυμνο

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης ολοκλήρωσε την διήμερη επίσκεψή του στην Κω και την Κάλυμνο.

Στην Κω παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση,  που έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο, στην μνήμη των νεκρών αδελφών Εβραίων, της Κω και της Ρόδου, στο ‘Άουσβιτς από τον Ραβίνο Αθηνών Γκαμπριέλ Νεγρίν παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κω κ.κ. Ναθαναήλ, του προέδρου του Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, του Προέδρου της Ρόδου, της κ. Ρέστη και άλλων εκπροσώπων των αρχών και των ισραηλιτικών κοινοτήτων στη χώρα, όπως επίσης στην ομιλία του ιστορικού κ. Βασιλείου Χατζηβασιλείου για τους Εβραίους της Κω.

Κατά την παραμονή του, στο νησί του Ιπποκράτη, συναντήθηκε στην Κέφαλο με εκπροσώπους των εθελοντών πυροσβεστών και συνεργάστηκε μαζί τους για τα προβλήματα τους και για την ανάγκη από κοινού συνεργασίας για τη δημιουργία δομών εποχικού  πυροσβεστικού κλιμακίου στην Κέφαλο.

Τέλος, παρακολούθησε τον πανηγυρικό εσπερινό στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής στην Κω χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Στην Κάλυμνο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με συνεργάτες και πολιτικούς φίλους και να παρακολουθήσει  τον πανηγυρικό εσπερινό του Αγίου Παντελεήμονα χοροστατούντος του Καλυμνιακής καταγωγής σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Αντινόης.

Close