Ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν

Ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν

Ένταξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν

Την ανάγκη ένταξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο «προσωρινό πλαίσιο» με πλαφόν 2,3 εκατ. €, ανέδειξε με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία συνυπέγραψε με τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα και το Βουλευτή Ηρακλείου κ. Μάξιμο Σενετάκη. 

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν ότι στην απόφαση τροποποίησης του προγράμματος ενίσχυσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που εξέδωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν συμπεριλήφθηκε η τελευταία αύξηση του πλαφόν, ποσού 2,3 εκ € ανά επιχείρηση, που αποφασίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 18 Νοεμβρίου 2021. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι βουλευτές, αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες στερήθηκαν της ευκαιρίας να επωφεληθούν από τα οριζόμενα στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την τελευταία τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπουργείου, αφού είχαν προηγουμένως αποκλειστεί από το πλαφόν των 1,8 εκ. €, δεν αιτήθηκαν, δεν εντάχθηκαν και τελικά, δεν εξυπηρετήθηκαν από την τελευταία αύξηση των 2,3 εκ. €.

Τέλος οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν από τον κ. Υπουργό, να ληφθούν μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες επλήγησαν τα τελευταία δύο χρόνια. Αιτήθηκαν επίσης να εκδοθεί νέα πρόσκληση, που να προβλέπει την τελευταία αύξηση του πλαφόν του «προσωρινού πλαισίου», ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν αποκλειστεί κατά την εφαρμογή του πλαφόν των 1,8 εκ.

Close