Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2022

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής, Βασίλης Υψηλάντης, τόνισε ότι παρά την αβεβαιότητα που δημιουργεί η ποικιλόμορφα και απειλητικά μεταβαλλόμενη πανδημία, καθώς επίσης και η εκρηκτική άνοδος των τιμών της ενέργειας, η οικονομία μας εισέρχεται σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης.

Οι υφεσιακές απώλειες του περασμένου χρόνου καλύφθηκαν, μέσα στο τρέχον έτος, χάρη στις πολύ καλές επιδόσεις στις εξαγωγές υπηρεσιών, στην αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης λόγω και της αύξησης της αποταμίευσης και της βελτίωσης της απασχόλησης και στην αύξηση των επενδύσεων.

Το 2022 αναμένεται να είναι έτος επαναφοράς της ελληνικής οικονομίας σε κανονικές συνθήκες.

Αναφέρθηκε στην ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, με τις εισπράξεις από το εξωτερικό να αυξάνονται έναντι του 2021 κατά 60%, υποστηρίζοντας παράλληλα την εξομάλυνση των δημοσιονομικών μεγεθών. 

Ο Bουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο τουρισμός αποτελεί την βασικότερη οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας. Και τα Δωδεκάνησα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής. Απαιτείται όμως περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του με τη δημιουργία υποδομών, την ενίσχυση των επενδύσεων και βέβαια τη μείωση της έμμεσης φορολογίας (Φ.Π.Α.) στα νησιά, αποκαθιστώντας αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ τους αποστέρησε με το 3οΜνημόνιο. 

Μίλησε για το brain drain και την επιστροφή νέων κυρίως που είχαν φύγει στο εξωτερικό την δεκαετία της οικονομικής κρίσης, για τις διεθνείς σχέσεις και το αξιόμαχο και την αποτρεπτική ισχύ των ενόπλων δυνάμεων μας.

Τέλος ο Βασίλης Α. Υψηλάντης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι με τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, η Ελλάδα εισέρχεται σε στέρεη αναπτυξιακή τροχιά, ανακτά γρήγορα τις οικονομικές απώλειες και αντιμετωπίζει οριστικά τις χρόνιες διαρθρωτικές της παθογένειες.

Close